donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Politiek op zaterdag over Lauwerscollege Grijpskerk én Marum

Deel op Facebook

Twee onderwerpen staan zaterdag 30 maart centraal in het wekelijks programma ‘Politiek op zaterdag’. Als eerste is locatiedirecteur Judith Veldhuis van het Lauwerscollege in Grijpskerk te gast. We praten met haar over de geplande nieuwbouw van het Lauwerscollege in Grijpskerk.

Hiermee zijn vele miljoenen euro’s gemoeid. Met name de fractie van VZ Westerkwartier hikte deze week tijdens een raadsoverleg aan tegen deze hoge investering. Vooral nu de gemeente Westerkwartier financieel barre tijden tegemoet gaat. Hier en daar klonk in de raadszaal het geluid om de nieuwbouw nog even uit te stellen om bijvoorbeeld de komst van een nieuw kabinet af te wachten dat mogelijk met extra geld richting onderwijs gaat strooien.

Marumer Belang

Na Judith Veldhuis schuiven haar dorpsgenoten Otto de Gries en Evert Wensink aan in de studio. De Gries trad onlangs aan als voorzitter van Marumer Belang en Wensink is al langer actief binnen het bestuur van deze dorpsbelangenvereniging. 

De Kruisweg? 

Met hen praten we over alle ontwikkelingen die Marum doormaakt. Zoals de geplande bouw van het Knarrenhof. Wat moet er met vrijkomende raadhuisgebouw gebeuren (appartementenbouw?) en de inmiddels al een paar jaar leegstaande Kruisweg bij de entree van het dorp? Ook willen we weten of de tandartsenzorg in Marum mogelijk in gevaar komt nu één van de twee tandartsenpraktijken (de voormalige praktijk van Terpstra) tijdelijk vertrekt naar Leek.

De uitzending is van 11 tot 12 uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (teven regie en techniek) als presentatoren. Terugluisteren kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken