donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Verkoop kavels en bouw woningen in wijk Oostindie in Leek lopen goed

Deel op Facebook

De verkoop van kavels en bouw van woningen in de woonwijk Oostindie in Leek lopen goed. Het deel Oostindie De Hoven is zo goed als volgebouwd. In Oostindie Zuid staan de eerste woningen in de steigers. Alle bouwkavels zijn verkocht of in optie. In de projecten zijn nog verschillende projectwoningen beschikbaar.

Bouwkavels Ostindie Zuid zijn in trek

Oostindie Zuid vormt de afronding van de nieuwbouwwijk Oostindie. Hier komen in totaal 147 woningen. Er zijn 61 bouwkavels. Hierop kan de koper zelf een vrijstaande woning laten bouwen. In mei 2022 zijn de kavels gepresenteerd. In 2023 is dit deel van de wijk bouwrijp gemaakt. Intussen zijn 38 kavels verkocht. De eerste woningen zijn in aanbouw. Op de rest van de kavels is een optie gegeven.

Besloten Wal, een bijzonder project in Oostindie De Hoven  

De Besloten Wal is een bijzonder gebied in Oostindie De Hoven. De woningen hier staan speels geplaatst in een groene omgeving met gemeenschappelijke speel- en ontmoetingsplekken. Heutink Groep vult het gebied in met 32 woningen. De Besloten Wal biedt verschillende typen woningen, geschikt voor meerdere doelgroepen. Bijzonder hierbij zijn de vijf tiny houses. De eerste fase is in aanbouw.

Coulissen, een collectief particulier project in Oostindie Zuid

In Oostindie Zuid ontwikkelt een groep particulieren het Buurtschap Coulissen. Dit is wonen in een sociale omgeving met een landschappelijk karakter. In Coulissen komen 16 woningen in verschillende typen, geschikt voor meerdere doelgroepen. Wonen in Coulissen betekent nabuurschap en samenhorigheid. De toekomstige bewoner is ook mede-eigenaar van de gezamenlijke ruimtes en voorzieningen. De huizen staan rond een buurschapshuis, een centrale ontmoetingsruimte.

Projecten Meidoorn en Zuidoever in Oostindie Zuid

BPD start binnenkort met de bouw van de eerste fase van het project Meidoorn. Dit project bestaat uit 27 woningen. De bouw vindt plaats in meerdere fasen.

Plegt Vos levert deze maand de eerste fase van het project Zuidoever op. De bouw van dit project gebeurt in twee fasen. Het bestaat uit 20 woningen, bestaande uit verschillende vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen.

Woningen voor meerdere doelgroepen

Wethouder Woningbouw Hans Haze: “Het is mooi om te zien, dat er volop wordt gebouwd in de wijk Oostindie in Leek. De bouwkavels in deze wijk zijn gewild. De gevarieerde woningbouw en afwisselende omgeving met groen, water en speel- en ontmoetingsplekken maakt het wonen hier aantrekkelijk. We willen in het Westerkwartier graag woningen, die geschikt zijn voor meerdere doelgroepen. De woningen in de verschillende projecten in Oostindie voorzien in deze behoefte.”

Meer informatie over de projecten en de woningen, die nog beschikbaar zijn, staat op www.leek-oostindie.nl.   

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken