donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘Politiek op zaterdag’ over mentale gezondheid jongeren

Deel op Facebook

De mentale gezondheid van jongeren. Over dit thema praten wij op zaterdag 9 maart in het programma ‘Politiek op zaterdag’.  Studiogast is jongerenwerker Albinota Alilaj van Stichting Welzijn Noordenveld. Samen met collega Denise de Vette zette zij kort na corona het programma ‘Nosolo’ op dat is bedoeld om de eenzaamheid onder jongeren in Noordenveld te bestrijden.

Dit initiatief is geen overbodige luxe. Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de Drentse jongvolwassenen (18 tot 25 jaar) kampt met psychische problemen. Veel jongeren geven te kennen dat zij regelmatig kampen met gevoelens van eenzaamheid. In hoeverre werpt het project ‘Nosolo’ (met inmiddels een eigen jeugdsoos in Roden) zijn vruchten af? En is het de taak van de lokale overheid om mentale problemen van jongeren te bestrijden?

Vertrekkend raadslid Van der Noord

Dat vindt GroenLinks/PvdA-raadslid Anita van der Noord in ieder geval wél. Zij gaf in Noordenveld de aanzet tot actie op dit gebied onder de plaatselijke jeugd. Noodgedwongen moet Van der Noord binnenkort afscheid nemen als raadslid. Gezondheidsproblemen (een hersenaandoening) nopen haar hiertoe. Even na elven beginnen we de uitzending met een telefonisch interview met het scheidende raadslid. Zij blikt dan terug op haar raadslidmaatschap van zes jaar.

Architect over verbouw raadhuis Zuidhorn

Aan het einde van de uitzending komt ook de gemeente Westerkwartier nog aan bod. Omstreeks kwart voor twaalf bellen we met architect in ruste Taeke Boersma uit Zuidhorn. Hij ziet mogelijkheden om het bestaande gemeentehuis van Zuidhorn voor 7 tot 8 miljoen uit te breiden.

Met name de raadsfracties VZ Westerkwartier, GroenLinks en D66 zijn gecharmeerd van dit plan. Met de uitvoering van dit plan zou aan de bouw van een nieuw gemeentehuis (geraamde kosten 55 miljoen), waarop B en W aansturen, kunnen worden ontkomen.

Terugluisteren?

De uitzending is van 11 tot 12 uur. De presentatie is in handen van Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek). Terug luisteren kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken