zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘Politiek op zaterdag’ over Oekraïne-opvang, kwestie-Oosterduinen en miljardenclaim

Deel op Facebook

In het programma ‘Politiek op zaterdag’ van zaterdag 10 februari verwelkomen we verslaggever Mathijs Renkema als gast in de studio. Als ‘Noordenveld-watcher’ praat hij ons bij over de politieke ontwikkelingen in de Noord-Drentse gemeente.

Aan de orde komt onder meer de opvang van Oekraïners die Noordenveld wil realiseren op de plek van de voormalige gemeentewerf in Roden. Ook werpt verslaggever Renkema zijn licht op het plan om de recreatieve bestemming van 400 recreatiewoningen in Oosterduinen (de Norger bossen) om te zetten in een permanente bestemming.

Miljardenclaim

Ook willen we weten hoe de stand van zaken is rond de miljardenclaim Noordenveld en haar Noord-Drentse partners als het gaat om compensatie voor de aardbevingsellende in deze regio? Maakt de claim in Den Haag kans van slagen? En heeft Noord-Drenthe al concrete doelen voor ogen waaraan het geld uitgegeven kan worden?

Burgemeester Klaas Smid

Rond half twaalf bellen we met burgemeester Klaas Smid van Noordenveld. Met hem praten over zijn recente benoeming als voorzitter van de vereniging van Drentse Gemeenten. In hoeverre spint Noordenveld hier garen bij? 

De uitzending is van 11 tot 12 uur. Presentatoren zijn Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma. De live-uitzending is later terug te beluisteren via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website. 

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken