zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Raad Westerkwartier kijkt vooruit

Deel op Facebook

In de volgende Vooruitkijkspiegel buigt de gemeenteraad zich over de energietransitie en de bijbehorende uitdagingen. Om de energietransitie te laten slagen zijn veranderingen nodig, dit levert natuurlijk ook de nodige vragen op. Hoe kunnen we bijvoorbeeld onze energie duurzaam opwekken en wat betekent dit voor de inwoners? Inleiders Bouwe de Boer (energiecoördinator gemeente Leeuwarden en projectleider Fossylfrij Fryslân) en Marten van der Laan (lector systeemintegratie in de energietransitie aan de Hanze Hogeschool) delen hun expertise met de aanwezigen om antwoorden te kunnen vinden op vragen over duurzame energieopwekking.

Vooruitkijkspiegel

De gemeenteraad van Westerkwartier kijkt samen met inwoners naar de toekomst van de gemeente door middel van de Vooruitkijkspiegel. Het doel hiervan is om samen met belangstellende inwoners verder te kijken dan de agenda van de maand. De gemeenteraad wil nadenken over wat de toekomst brengt voor de inwoners en zo met een idee over die toekomst willen de raadsleden met hun fracties bepalen wat de gemeente te doen staat.

De Vooruitkijkspiegel is tegelijkertijd een vorm die uitnodigend is voor belangstellende inwoners, zij kunnen de bijeenkomsten fysiek of digitaal volgen en deelnemen aan de dialoog. 

We verwelkomen deskundigen om inleidingen te geven en het gesprek aan te gaan. Met die bijdragen stimuleren we ons denken en onze gedachtenwisseling. Zo kunnen we onze kijk op onze toekomst verrijken.

Locatie

De ‘vooruitkijkspiegel’ zal plaatsvinden op donderdag 11 mei om 19.30 in de raadszaal in Zuidhorn. Het is ook mogelijk om deze bijeenkomst volgen via de livestream.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken