donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Raadslid Westerkwartier stoort zich aan ‘populisme’ collega’s

Deel op Facebook

De gemeente Westerkwartier staat aan de vooravond van een forse investering in huisvesting van ambtenaren. De eventuele bouw van een nieuw gemeentehuis wordt becijferd op 55 miljoen euro. Sommige raadsleden hebben er een handje van om uit te rekenen hoeveel geld per inwoner met de huisvesting van de gemeentelijke organisatie gemoeid is.

GroenLinks-raadslid Emil Klok uit Niekerk ergert zich hieraan. Hij vindt dat raadsleden die een rekensommetje maken om de kosten per inwoner voor deze investering te becijferen, zich schuldig maken aan ‘populisme’. 

Besluitvorming nog dit jaar

,,Dit trucje kun je uithalen bij alle uitgaven die wij als gemeenteraad doen”, zei Klok afgelopen zaterdag in de live-uitzending ‘Politiek op zaterdag’.  Zonder haar naam te noemen, doelde het raadslid met zijn kritiek onder meer op oud-VZ-wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi uit Grijpskerk die sinds kort onafhankelijk raadslid is. 

Dijkstra wilde vorige week tijdens een openbaar raadsoverleg concreet van portefeuillehouder en wethouder Bert Nederveen (ChristenUnie) weten hoeveel de inwoners in de vorm van extra belastingen straks moeten betalen voor de huisvesting van ambtenaren. 

B en W zetten alles op alles om nog dit jaar te komen tot besluitvorming over (ver-)bouw van het gemeentehuis. Hiervoor zijn Zuidhorn (voormalig raadhuis) en Midwolde (voormalige bedrijfslocatie Jager/Dusseldorp) in beeld. Zo wordt voorkomen dat de eigen huisvesting voorafgaand aan de raadsverkiezingen tot verkiezingsitem wordt verheven.  

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken