Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Zunobri 1 werkt aan doelsaldo

Deel op Facebook

Voor de een-na-laatste ronde neemt Zunobri 1 het op tegen KVW ’22 6. De winst is een zekerheid, maar deze wedstrijd zal draaien om het doelsaldo dat opgekrikt moet worden voor de ploeg uit Zuidhorn. Naar verwachting is KVW 6 dan dé tegenstander om daaraan te werken.

De eerste minuten komt KVW er niet aan te pas. Al snel staat er een score van 1-5 op het bord in MFC de Molenstreek. Waarvan Matthijs Blauw er drie op zijn naam heeft gezet. Na een periode eruit geweest te zijn, mag hij deze keer in de basis starten en laat zien dat hij het spelletje nog niet verleerd is. Thomas Wijtsma en Karlijn Suurd zijn de andere twee doelpuntenmakers.

Om te werken aan het doelsaldo is de tactiek om KVW haar aanvallen te beperken tot slechts één schot om daarna zelf wel de bal erin te schieten. Het is dan niet de bedoeling dat KVW genoeg heeft aan één schot om te scoren. Zij weten terug te komen tot 3-5. Janneke van Hielkema en Simone Veenstra breiden de voorsprong verder uit tot 3-7 en dan is het opnieuw KVW die met een hoog rendement blijft schieten. Driemaal van afstand voor een stand van 6-7.

Hiermee ga je het gat naar EKC niet dichten voor het kampioenschap. De doelpuntenmachine moet weer aangeslingerd worden. Janneke weet dan de 6-8 erin te gooien. Tjeerd de Jong de 6-9. Het gaat weer de goede kant op als ook Karlijn en Simone nog een doelpunt op hun naam zetten. KVW antwoordt met twee doelpunten als Thomas de 8-12 maakt. Beide ploegen zoeken de kleedkamers op.

Een eerste helft met weinig intensiteit aan de kant van Zunobri. Of dit nou komt door te weinig intrinsieke motivatie of het verdedigende spel van KVW is maar de vraag. In eerdere seizoenen is vaker gebleken dat de spelers van Zunobri moeite hebben met tegenstanders die weinig druk geven. Denk daarbij aan de wedstrijden tegen Veenwouden of nog recenter de thuiswedstrijd tegen Stadskanaal ’74 3. Genoeg werk aan de winkel voor de tweede helft.

De tweede helft waarin coach Willem Pera noodgedwongen als speler het veld in gaat. Gelukkig ook een tweede helft waarin de stand direct wordt uitgebreid door Stefan Steenbergen. Thomas en Karlijn scoren ook door als KVW de stand naar 9-16 brengt. Het wachten is op het eerste doelpunt van Willem. Inmiddels is de stand 14-18 en met een verschil van vier doelpunten is het dan Willem die twee keer weet te scoren voor de 14-19 en de 14-20. KVW met de 15-20. Thomas, Janneke en Stefan breiden de stand verder uit tot 15-23.

In de slotfase van de wedstrijd blijft KVW met scherp schieten voor de 16-23. Tjeerd maakt dan de 16-24, Janneke de 16-25. KVW met een strafworp de 17-25 en in de laatste seconden mag Simone gaan staan voor een vrije bal, een zekerheidje, zij zet de eindstand op 17-29.

De twee punten zijn binnen, Zunobri staat dan even aan kop in de poule. Later op de dag weet EKC de koppositie terug te pakken door te winnen van NKC. De laatste tegenstander is Stadskanaal ’74 3, op een zaterdagochtend in Stadskanaal, 16 maart, zal de zaalperiode achter de rug zijn. Met een kampioenschap? De tweede of misschien nog derde plek? Het zal liggen aan de concurrenten, EKC en Noordenveld.

Door: Stefan Steenbergen