zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Van Dekken (PvdA) en Van Marum (BBB) in ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

Komende woensdag zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen. Daar speelt het programma ‘Politiek op zaterdag’ deze week op in. De programmamakers begroeten twee gasten in de studio. Dat zijn de van oorsprong uit Marum afkomstige PvdA-lijsttrekker en gedeputeerde Tjeerd van Dekken en kandidaat Eddie van Marum uit Niekerk. Van Marum staat hoog op de lijst (nummer twee) van de Boer Burger Beweging.

Meewerken of kont tegen de krib?

We praten met beide kandidaten over het beleid van Den Haag dat de uitstoot van stikstof door boeren met de helft wil terugdringen in 2030. Is dat haalbaar? Werken PvdA en BBB in de provincie Groningen hieraan loyaal mee of gooien ze de kont tegen de krib? Hoeveel statenzetels denken de beide kandidaten dat hun partijen binnenhalen? En bij welke zittende partijen denkt BBB haar stemmen woensdag weg te halen?

Meepraten kan

De uitzending is van elf tot twaalf uur. Er is ruimte voor luisteraars om te reageren en eventueel mee te praten. Zij kunnen hiervoor een app sturen naar het mobiele nummer van RTV Zulthe. Dat is 06-19838380. Na afloop de uitzending terugluisteren kan ook. Zie hiervoor de link ‘Uitzending gemist’ op deze website. De presentatie van het programma is in handen van Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken