vrijdag, februari 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

VZ schakelt ‘eigen’ architect in voor (ver-)bouw raadhuis Zuidhorn

© Koos Bijlsma
Deel op Facebook

In opdracht van VZ Westerkwartier en enkele andere raadsfracties onderzoekt een architect of het raadhuis van Zuidhorn alsnog kan dienen als gemeentehuis van Westerkwartier. Dat meldde oud-VZ-fractievoorzitter en Opendenaar Ytsen van der Velde in het programma ‘Politiek op zaterdag’. 

Van der Velde heeft geen goed woord over voor het feit dat B en W alle vijf uitbreidingsvarianten in Zuidhorn onlangs hebben afgeschoten. Een deel van de gemeenteraad drong er inmiddels op aan dat twee van de vijf varianten toch nog eens nader onder de loep worden genomen.

‘Veelbelovend’

Nu B en W (inclusief de beide VZ-wethouders) hiertoe niet bereid blijken te zijn, huurt een aantal fracties zélf een architect in. De eerste schetsen die op tafel liggen, zien er volgens de oud-VZ-voorman veelbelovend uit. Op de vraag of de fracties de architect uit eigen zak betalen, zei Van der Velde: ,,Er zijn ook architecten die zo’n klus pro deo willen doen.” 

B en W niet ingelicht

B en W zijn vooraf niet op de hoogte gesteld van deze actie van VZ en de andere fracties, aldus Van der Velde. Welke van de vijf varianten door de externe architect nader worden onderzocht, wilde hij niet zeggen. Vermoedelijk gaat het om de optie waarbij het parkeerterrein aan de voorkant van het raadhuis wordt bebouwd. In die variant zou de huidige parkeerfunctie op die plek komen te vervallen.

Heb je de laatste uitzending gemist? Luister hem hier terug

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken