zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Wethouder Nederveen en Leekster Statenlid te gast bij ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

In de gemeente Westerkwartier is onrust ontstaan over de Wet Voorkeursrecht die recentelijk aan bewoners aan de Tolbertervaart-Noord en De Oostergast in Zuidhorn is opgelegd. Dit met het oog op grootschalige woningbouw die de gemeente hier op termijn mogelijk wil ontwikkelen.

Het voorkeursrecht geeft de gemeente drie jaar lang het recht op eerste koop. Dit is bedoeld om grondspeculanten op voorhand de pas af te snijden. In ‘Politiek op zaterdag’ op 2 december bellen we met wethouder Bert Nederveen (ChristenUnie, grondzaken). Hij geeft namens B en W zijn reactie op de onrust die is ontstaan. De bewoners voelen zich over de brief met de melding over de toepassing van de Wet Voorkeursrecht overvallen. Hoe terecht is dat?

‘Communiceren moet beter’

De gemeenteraad riep het college van B en W deze week op om over de werkwijze van de WVG beter met de eigen inwoners te communiceren. Nederveen licht in de uitzending toe hoe hij hieraan vorm wil geven.

Hoe verder met Volt?

Live in de studio zit Statenlid Laura Reinink uit Leek. Met een eenmansfractie maakt zij namens de politieke partij Volt sinds begin dit jaar deel uit van Provinciale Staten van Groningen. Kortgeleden verhuisde ze naar Leek. We vragen haar of Volt al het één en ander heeft bereikt.

De laatste landelijke verkiezingen verliepen niet al te florissant voor Volt. Hoe ziet Reinink de toekomst voor de partij van Laurens Dassen?  

De uitzending is van 11 tot 12 uur met Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma als presentatoren. Terugluisteren kan later op deze website bij de link ‘Uitzending gemist’.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken