dinsdag, juni 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Koninklijke Onderscheiding voor Jannie Nijlunsing

Deel op Facebook

Burgemeester Ard van der Tuuk reikte op dinsdag 14 mei om 16.00 uur een koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Jannie Nijlunsing. Dit doet de burgemeester in De Tirrel, Winsum. Jannie Nijlunsing, woonachtig te Feerwerd, (geb. 1960) wordt Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten en gelegenheid

-Mevrouw Nijlunsing is sinds augustus 2009 enig bestuurder van stichting De Hoven. Dit is een grote organisatie, met zes verzorgings- en verpleeghuizen en heeft zo’n 1500 cliënten, 1260 medewerkers en 570 vrijwilligers.

-Mevrouw Nijlunsing is een inspirerend leider die veel invloed heeft (gehad) op vernieuwing en samenwerking in de intramurale zorg in de regio en in Nederland, onder andere wat betreft het welbevinden in de zorg. Denk aan leefplezier in de langdurige zorg en het centraal stellen van de mens boven regels en systemen.

-Mevrouw Nijlunsing kwam met het verzoek om verpleeghuiszorg en basisonderwijs onder één dak samen te brengen, zo ontstond uiteindelijk ‘De Tirrel’ in Winsum.

-Mevrouw Nijlunsing treedt terug als bestuurder omdat ze met pensioen gaat. Eerder op deze speciale dag brengen Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan De Tirrel en openen ze officieel het gebouw.


Uitreiking

De bijeenkomst start om 16.00 uur in De Tirrel (Meeden 1, Winsum). Pers is welkom.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken