woensdag, juni 19, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

STICHTING OOST WEST KONTAKTEN GAAT OP 28 MEI MET NIEUWE MISSIE MET GENERATOREN,  ZAAIGOED EN SPEELGOED NAAR DE OEKRAÏENE

Deel op Facebook

Stichting Oost West Kontakten blijft zich inzetten voor slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. De stichting richt zich op een aantal dorpen in de ruime omgeving van Tsjernobyl. Het zijn kleine dorpen waar u ongetwijfeld nog nooit van heeft gehoord: Starosillya, Solonivka, Avtunychi , Andriivka en Khorobychi. Het zijn kleine (vergeten) dorpen van 300 tot 600 inwoners in de provincie Chernihiv in het uiterste noorden van Oekraïne, dichtbij de grens met Wit-Rusland en Rusland.

De heren Henk Posma, Henk Jongstra en Henk-Jan Hofman gaan wederom naar Oekraine om 26 generators en zaaigoed (groentezaden) naar de bovengenoemde plaatsen te brengen. Vanuit de Oekraïne kwam opnieuw een humanitaire noodkreet. Dit keer ging het om groentezaden en nog meer generatoren. Door diverse giften en de welwillende medewerking van diverse bedrijven was het mogelijk om 1000 zakjes groentezaad aan te schaffen. De uitgifte van de groentezaden wordt verzorgd door een lokale hulpverleningsorganisatie. De generators gaan naar gezinnen die het moeilijk hebben in bovengenoemde dorpjes, deze gezinnen zijn vooraf geselecteerd. De generatoren worden  hoogst persoonlijk aan hen overgedragen. Hulporganisaties ter plaatse zien er op toe dat ze goed worden ingezet.

Diverse mensen hebben op Koningsdag spontaan puzzels en ander speelgoed gekocht  voor een weeshuis in Udaitsi. Daarmee geven ze de 7e humanitaire actie van Stichting Oost West Kontakten extra kleur.

Zondag 28 mei vertrekt dit transport naar de Oekraïne.  Als U dit transport wilt sponsoren dan is de Stichting Oost West Kontakten u daar dankbaar voor.

Stichting Oost West Kontakte t.a.v.                                                                                                                             Hulp aan Oekraine                                                                                                                                                          NL 03 RABO 0355894262

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken