zondag, maart 3, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Tussenstand maandverbandinzameling Bloedserieus

Deel op Facebook

Na de eerste week van de inzamelingsactie Bloedserieus is er al een flinke voorraad maandverband ingezameld bij de zeven bibliotheken in het Westerkwartier en overhandigd aan de Voedselbank Westerkwartier. Bestuurslid Anna Veeneman van de Voedselbank Westerkwartier: “Wat een geweldig resultaat, nu al. Het doet me echt heel veel dat mensen zo vrijgevig zijn. Namens de vrouwen en meiden die wij ontmoeten bij de Voedselbank wil ik de mensen alvast enorm bedanken voor hun gulle gift.”

Op verzoek van de Voedselbank Westerkwartier start is initiatiefgroep Bloedserieus van 13 november tot en met 20 december 2023 met een nieuwe inzameling van maandverband gestart. Dit maandverband is bestemd voor de vrouwen en meisjes met een kleine portemonnee die klant zijn van de Voedselbank Westerkwartier.

“Menstruatiearmoede is nog steeds behoorlijk aanwezig, ook in onze gemeente,” lichten initiatiefnemers Myra Eeken-Hermans (PvdA Westerkwartier) en Tineke Goossens (Biblionet) toe, “en wij vinden het een akelige gedachte dat je als vrouw geen geld genoeg hebt voor je persoonlijke hygiëne. Daarom roepen wij de inwoners van het Westerkwartier op om tijdens deze inzamelmaand zoveel mogelijk maandverband te doneren in de manden die tussen 13 november en 20 december 2023 bij de 7 vestigingen (Zuidhorn, Aduard, Oldehove, Grijpskerk, Grootegast, Marum en Leek) van de bibliotheek geplaatst worden.”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken