zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Vervangend wethouder Richard Lamberst geïnstalleerd

Deel op Facebook

VZ Westerkwartier politicus Richard Lamberst uit Tubbergen is officieel benoemd tot tijdelijke wethouder in de gemeente Westerkwartier. De gemeenteraad stemde op 13 december 2023 unaniem in met zijn benoeming.

Vervanger

Richard Lamberst vervangt wethouder Marjan Sijperda die door ziekte afwezig is. Gedurende de afgelopen periode namen de vier andere wethouders de taken van Marjan Sijperda over. Door de tijdelijke benoeming van Richard Lamberst is het college van de gemeente Westerkwartier weer op volle sterkte.

Wethouder Richard Lamberst: “Ik ben trots en vereerd om wethouder te mogen zijn in deze mooie gemeente. Alhoewel mijn huis tegenwoordig in Tubbergen staat, blijft Westerkwartier voelen als thuis. Het tijdelijke wethouderschap is een mooie kans om mijn steentje bij te dragen aan een veerkrachtiger, innovatiever en socialer Westerkwartier. Er wachten mooie uitdagingen in de portefeuilles Economische Zaken, Recreatie en Toerisme en Armoedebeleid.”

Provincie Drenthe

Richard Lamberst was hiervoor werkzaam bij de Provincie Drenthe. Hij is (tijdelijk) gestopt met deze baan zodat hij zich volledig op het wethouderschap kan richten. Richard Lamberst zal in principe tot en met 12 februari 2024 het stokje van Marjan Sijperda overnemen zodat dat zij zich kan richten op herstel. Deze periode kan met tweemaal een periode van 16 weken worden verlengd.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken