zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Wat wil Groningen? Biblionet Groningen onderzoekt toekomstwensen provinciebewoners 

Deel op Facebook

Vanaf vandaag tourt Biblionet Groningen met een bus door de provincie om de toekomstwensen van provinciebewoners te verzamelen. De aftrap vond plaats in Hoogezand en Ter Apel, waar de bus enthousiast werd ontvangen en al veel verschillende wensen zijn verzameld.

Tijdens de Week van de Democratie wil Biblionet Groningen antwoord krijgen op vragen als: waar staan de inwoners van Groningen voor, wat vinden zij belangrijk en wat wensen ze voor de toekomst van hun leefomgeving en de provincie? Tussen 7 en 14 maart rijdt er daarom een bus door de provincie om ‘De stem van Groningen’ in kaart te brengen.  

Ontmoeting en debat 

Democratie gaat niet alleen om een vlakje rood kleuren in het stemhokje, maar ook om de vraag hoe je als inwoner je stem kunt laten horen. In onze samenleving is er behoefte aan betrouwbare informatie en plekken voor dialoog en uitwisseling. Als laagdrempelige ontmoetingsplek is de Bibliotheek bij uitstek geschikt om daar met inwoners invulling aan te geven. Daarom sluit Biblionet Groningen aan bij de Week van de Democratie, onder de noemer ‘De Stem van Groningen’. Het doel is niet alleen om inwoners informatie te bieden over de aankomende verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen, maar ook om op zoek te gaan naar de stem van Groningen. Welke wensen hebben inwoners als het gaat om hun leefomgeving? 

Tour door Groningen

Biblionet Groningen rijdt daarom met een bus door de provincie om de verschillende wensen en ideeën van haar inwoners te verzamelen op plekken waar veel mensen komen. Zo is de bus komende dagen onder andere te vinden in Veendam, Appingedam en Leek. Kijk voor een volledig overzicht op www.biblionetgroningen.nl/stem.

Toekomstwensen Groningers 

Bij de bus worden bezoekers in contact gebracht met de wensen van provinciegenoten én wordt gevraagd naar hun eigen behoeften of meningen. Wensen kunnen worden gevisualiseerd op een groot whiteboard of ingesproken worden in microfoons. De opgehaalde informatie wordt in het voorjaar gepresenteerd aan de nieuwe gekozen vertegenwoordigers van de Provinciale Staten en Waterschappen. 

Online inzendingen
Het is ook mogelijk om online een stem in te sturen. Op www.biblionetgroningen.nl/stem staat het inzendformulier.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken