zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Al 700 inschrijvingen voor Leekster Lente Loop 

Deel op Facebook

Dat het hardlopen populair is blijkt wel uit het grote aantal aanmeldingen voor de 36ste Univé Leekster Lente Loop. Die wordt dit jaar op zaterdag 16 maart gehouden in het centrum van Leek. Van Nienoord tot De Dam zijn vele honderden hardlopers en wandelaars actief, vanaf 9.00 uur ’s ochtends tot ’s middags 15.30 uur.

 De hardlopers kunnen kiezen uit de afstanden 5, 10 of 21 km. Jeugd van 7-13 jaar kan meedoen aan wedstrijden over 1,2 km, leerlingen van de basisscholen kunnen deelnemen aan een halfuurloop. En het programma voor de wandelaars is uitgebreid, behalve de 10 en 15 km is er nu ook een fraaie route van 25 km uitgezet. De lenteloop kiest nadrukkelijk voor breedtesport en inclusief sporten, zodat iedereen mee kan doen. Zo staan ook framerunners aan de start, met een running frame kunnen zij als para-atleet meedoen aan het hardlopen.

In 2023 deden ruim 1500 deelnemers mee aan de diverse looponderdelen, de organisatie verwacht dit jaar opnieuw zo’n grote deelname. In het centrum en bij Nienoord kan publiek en deelnemer luisteren naar muziek van Band Smit uit Groningen of naar dweilorkest The Entertainer uit Roden. Op De Dam is muziek en deskundige uitleg door de vaste speaker Wycher van den Bremen. Aanmelden vooraf of op 16 maart is nog mogelijk, zie daarvoor de website www.leeksterlenteloop.nl.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken