zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Clubkampioenen bij tafeltennisvereniging Talero

Deel op Facebook

Donderdag 4 juli werden in de Rodenburghal in Leek de eerste clubkampioenschappen voor senioren gespeeld sinds het bestaan van tafeltennisvereniging Talero. Het toernooi, prima georganiseerd door Lex Bruijn, was onderverdeeld in een A- en een B- klasse. In beide klassen werd begonnen met 2 vijfkampen, waarvan de bovenste 2 doorgingen naar de halve finales.

In de B-klasse won Frans Breetveld in vier games de halve finale van Ben Hoeksema en Victor van de Ploeg won in drie games van Kees Schimmel. In de spannende finale won Victor in 4 games van Frans en hiermee werd hij de eerste clubkampioen in de B-klasse van Talero!

In de A-klasse ging de ene halve finale tussen Frank Stolp en Nico Veen en de andere tussen Jan Dijkstra en Marcel Tuinstra. Zowel Frank als Jan won deze wedstrijd met 3-0, zodat zij de strijd in de finale met elkaar aan gingen. In de finale zocht Jan fanatiek de aanval, maar de gelouterde Frank had hier steeds een uitstekend antwoord op. Door druk te zetten met geplaatste blocks zorgde hij ervoor dat Jan zijn aanvallen geen goed vervolg kon geven en grossierde in fouten. Franks aanvallen waren zoals gewoonlijk zeer vast met veel top- en zijspin wat hem mooie winners opleverde. Hoogtepunt van de strijd was dat Frank een smash van Jan keihard terug smashte en hiermee een schitterend punt maakte. Frank zegevierde overtuigend met 3-0 en is hiermee de zeer verdiende clubkampioen van Talero!

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken