vrijdag, maart 1, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

FCC De Spartanen Nederlands Kampioen fietscrossen

Deel op Facebook

Zaterdag 10 juni werd FCC De Spartanen Nederlands kampioen op de Nederlandse clubkampioenschap, hiermee schreven ze geschiedenis; voor het eerst in het bestaan van de club kampioen worden voor individuele rijders. Deze wedstrijd werd gehouden in Appingedam. Ze waren al een van de favorieten.

Een behoorlijk aantal rijders greep vorig jaar  net naast de titel in hun leeftijdsklasse. Vorig jaar eindigden de Zevenhuisters in Tiel nog verdienstelijk als 9e maar dit smaakte naar meer.

Een aantal oud-rijders en voormalig Nederlands Kampioenen haalden hun fietsen ook weer van zolder en reden mee in de senioren klassen, waardoor de Spartanen met maar liefst 32 rijders aan de start verschenen. In maar liefst 13 individuele leeftijdsklassen bereikten de rijders de finale, waardoor ze dit jaar de andere verenigingen uit geheel Nederland achter zich lieten.

 Jubilieum

 Dat de Spartanen juist dit jaar Nederlands Kampioen werden, is extra bijzonder. Dit jaar viert de club namelijk haar 40 jarig jubileum, dat later dit jaar zal worden gevierd.

Historie

De historie van de vereniging is best een mooi verhaal. Toen begin jaren 80 de crossfiets uit de USA naar Europa kwam, werd deze ook populair in Nederland. Zevenhuister politieman Gerding was de crossende jeugd in de straten van Zevenhuizen wel een beetje zat, waardoor hij ze op een zomerse dag in 1983 meenam naar het Gemeentehuis om deze te vragen een stuk grond beschikbaar te stellen waarop ze konden crossen. En met succes. Met de afspraak dat de vereniging geen financiële ondersteuning zou krijgen, werd een stuk grond aan de Oude Streek ter beschikking gesteld.

Tot op de dag van vandaag heeft de club woord gehouden en lukt het om zonder financiele ondersteuning van de gemeente de motor draaiende te houden. Vele rijders mochten zich kampioen noemen in hun klasse. Maar nog nooit lukte het om als club DE titel te pakken tot afgelopen zaterdag.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken