donderdag, mei 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

FCC de Spartanen viert 40 jarig jubileum!

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag vierde Fietscrossclub de Spartanen haar 40 jarig jubileum met een druk bezocht Jubileumfeest. Dit werd gehouden in MFC de Molenstreek.

Voorzitter René Hoekzema blikte terug op de rijke historie, de vele Nederlandse Kampioenen die de club in het afgelopen jaren leverde, maar keek ook vooruit naar de toekomst die volledig afhangt van de realisatie van een nieuwe baan. En het succesjaar 2023 waarin de vereniging voor het eerst in haar bestaan Nederlands Club Kampioen werd én winnaar van de eerste Sportprijs van de gemeente Westerkwartier.

Ook werd stilgestaan bij het recente overlijden van dhr. J. Gerding, die de basis legde voor 40 jaar BMX in Zevenhuizen. Gerding was in 1983 politieman in Zevenhuizen en besloot de crossende jeugd, die zijn straten onveilig maakten, mee te nemen naar het Gemeentehuis om te vragen voor een stuk grond waar een fietscrossbaan kon worden aangelegd. En met succes.  

Ter nagedachtenis aan dhr. Gerding werd een minuut stilte in acht genomen.

In het MFC was een ruimte omgebouwd tot een heus BMX museum waarin de grote verzameling oude crossfietsen en clubmaterialen van Tjeerd Graanstra tentoon werd gesteld.

Wethouder Stomphorst prees de vereniging vanwege haar prestatie om al 40 jaar zo’n sportfaciliteit te behouden zonder enige subsidie van de Gemeente. Maar ook de prestaties van de vereniging, welke de Gemeente landelijk op de kaart zet én het sociale karakter van de vereniging maakten volgens de wethouder het volledig terecht dat De Spartanen door een onafhankelijke jury waren verkozen tot winnaar van de Sportprijs 2023.

FCC de Spartanen is door de Gemeente Westerkwartier dan ook voorgedragen voor de Provinciale Breedtesportprijs welke tijdens het Sportgala op 11 december in Martiniplaza in Groningen wordt uitgereikt.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken