zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Speciale avond bij Zunobri met Braziliaanse korfballers

Deel op Facebook

Een wel heel speciale dinsdagavond 31 oktober, in de Quicksilver S. Sana Corfebol Clube uit Brazilië komt op bezoek bij Zunobri met een jeugdteam onder 17 en een seniorenteam.  Al een aantal jaren organiseert Stadskanaal ’74 een internationaal zaalkorfbaltoernooi. Teams uit onder andere Marokko, Duitsland, Frankrijk, Wales, Hongarije doen komend weekend mee aan het sportevenement. Ter voorbereiding mag Sana Corfebol Clube het opnemen tegen de junioren, het eerste en het recreanten team van Zunobri.

De avond begon iets later door de gewoonlijke vertragingen vanaf Schiphol. Gelukkig stond er een heus buffet klaar in het clubhuis voor de spelers. Met dank aan Hotel Aduard en Bistro het oude raadhuis. Op het menu stond een stamppot buffet en mosterdsoep, de bezoekers smulden ervan.

Daarna konden de beide jeugdteams van Sana Corfebol Clube en Zunobri zich opmaken voor de eerste wedstrijd van de avond. Hierin bleek het team uit Brazilië toch een maat te groot voor de junioren van Zunobri.

Tussendoor werden verscheidene prijzen verloot. Achter de schermen was er hard gewerkt om zoveel mogelijk prijzen gesponsord te krijgen. En wat een prijzen mochten er verloot worden. Madame Laurin, Slagerij Kevin, Bloemenboetiek Mario, Bakkerij Smit, Bloemboetiek Abutilon, Hema Zuidhorn, Schoelier boekhandel, Koetshuys Kaas, Welkoop Noordhorn, Steenbergen Laserwerk worden allemaal bedankt voor hun bijdrage aan de avond.

Na de junioren mocht Zunobri 1/35+ het opnemen tegen het senioren team van Sana Corfebol Clube. 3 x 20 minuten werd er gekorfbald. De eerste 20 minuten verliepen stroef en was de stand slechts 4-1 in het voordeel van Zunobri. De tweede periode wist Sana Corfebol Club tot tweemaal toe terug te komen op slechts een punt. Tot de vermoeidheid insloeg. 11-7 na de tweede periode en de derde periode knalde Zunobri eroverheen. De stand liep uit tot 16-7 tot Sana Corfebol Clube de korf weer wist te vinden. Met een eindstand van 21-13 kan alles en iedereen spreken van een geslaagde avond. Nogmaals dank aan alle sponsoren! En veel succes Sana Corfebol Clube tijdens het internationale zaalkorfbaltoernooi in Stadskanaal!

Door: Stefan Steenbergen

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken