Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

KV Noordenveld houdt de competitie spannend

Deel op Facebook

Het eerste van KV Noordenveld speelde dit Rodermarkt weekend hun wedstrijd tegen De Wâlden in Oentsjerk. KV Noordenveld staat bovenaan en kan met winst op De Wâlden een mooi gaatje slaan met de nummer twee. Zaak voor de ploeg uit Roden om de punten mee naar huis te nemen.

Om 15.30 uur floot scheidsrechter de Jong in. De scherpte in de eerste tien minuten ontbrak wat binnen no time resulteerde in een 5-1 achterstand. Trainer/coach Jesper van Haastrecht: “Daarna kwamen we punt voor punt dichterbij en gingen we de rust in met een stand van 10-7”.

De ploeg van Van Haastrecht kwam scherp de kleedkamers uit en wist de achterstand om te zetten naar een voorsprong van 15-16 met nog een kwartier te spelen. “Verdedigend waren we ijzersterk. We dwongen De Wâlden naar verre schoten en hadden veel rebounds”. Maar bij korfbal gaat het niet alleen om verdedigen en moet er ook gescoord worden. Dit is de mastformatie het laatste kwartier niet meer gelukt. “Ondanks de kansen die we creëerden waren we niet in staat om deze om te zetten naar goals. Aanvallend is er nog werk aan de winkel en zijn we nog niet waar we willen zijn”. Ook De Wâlden kon de korf moeilijk vinden, maar wist drie minuten voor tijd nog wel de gelijkmaker te maken. Eindstand 16-16.

Ook het tweede van KV Noordenveld was minder succesvol. Zij wisten de punten niet mee uit Groningen te nemen en verloren met 19-17 van ROG.

Volgende week een belangrijk speelweekend voor beide ploegen. Beide ploegen staan nog steeds bovenaan en treden beide aan tegen de nummer twee. Bij winst wordt het gat vergroot met de nummer twee en is de selectie op goede koers richting het kampioenschap. Support is daarom ook van groot belang! Let op, het programma is net even anders dan je gewend bent. Het eerste treed om 13.00 uur aan en het tweede speelt daarna om 14.30 uur. Beide op het prachtige complex aan de Borglaan. We hopen u volgende week langs de lijn te zien!