Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

KV Noordenveld sluit dit veldseizoen winnend af tegen V&V/Quick’21 .

Deel op Facebook

De korfballers van Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 17 juni 2023 de laatste wedstrijd van dit veldseizoen thuis tegen Vlug&Vaardig/ Quick’21 uit Garijp. Uitslag 15-14. Hieraan voorafgaand speelden de beide 2e selectieteams tegen elkaar (4-21) en daaraan voorafgaand de A1-junioren van Noordenveld tegen de A2-junioren uit Garijp (23-7).

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : ‘’ In het laatste speelweekend van de competitie stond 3x oranje tegen groen op het programma. De gasten uit Friesland kwamen met een touringcar om de teams uit Friesland aan te moedigen. Eerst was het de beurt aan de junioren. Noordenveld A1 wist de wedstrijd tegen Quick met ruime cijfers te winnen. Vervolgens waren bij de tweede teams de rollen omgedraaid en haalde Quick21 de winst én het kampioenschap binnen. Het slotstuk in het drieluik Noordenveld-Quick gaf dus de beslissing. Op de competitieranglijst ging de wedstrijd nergens meer om, maar beide teams waren geprikkeld om het seizoen goed af te sluiten. Het eerste kwartier liep de score gelijk op, 1-1, 2-2, 3-3 en 4-4. Daarna nam Noordenveld het initiatief over en kon voor rust uitlopen naar een 11-6 voorsprong. Noordenveld 1 had duidelijk de winning-mood van vorige week meegenomen naar de wedstrijd van vandaag’.                                                                                                                                      In de rust was er aandacht voor het bereiken van de 250 ledengrens bij kv Noordenveld . Daarom werden de laatst aangemelde leden Casper Meijer (pupil, 7) en Inge Groenewold (OldStars, 60+) door voorzitter Jacco Thijen in het zonnetje gezet.
‘Na de rust had Noordenveld het zwaar. Quick kwam stap voor stap dichterbij. Noordenveld kwam niet meer tot scoren waardoor de wedstrijd op het einde nog heel spannend werd. Drie minuten voor tijd maakte Quick de aansluitingstreffer (15-14), maar daarna heeft de verdediging van Noordenveld de deur definitief op slot gegooid waardoor er geen doelpunten meer gescoord werden in de laatste minuten.
Noordenveld 1 heeft zo het veldseizoen alsnog goed kunnen afsluiten, na 12 (!) verliespartijen op rij wist de Mast-formatie toch de drive te vinden om de laatste twee wedstrijden over de streep te trekken. Op naar volgend seizoen, waarin we (zowel op het veld als in de zaal) weer in de 1e klasse mogen aantreden’.

Scores kv Noordenveld : Nienke Bolt 4, Lianne Bangma 3, Jasper Lütter 3, Anna de Boer 2, Sven Stobbe 2 en Andele Polak 1.