donderdag, mei 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

KV Noordenveld verliest van De Walden én van zichzelf

Deel op Facebook

De selectie van Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 13 mei haar wedstrijden tegen De Wâlden uit Oentsjerk. De Wâlden staat in het klassement dan weliswaar niet veel hoger, maar Noordenveld 1 staat momenteel nog puntloos onderaan. Zaak voor de ploeg uit Roden om de eerste punten binnen te gaan slepen.

Naast de zon die vel over het complex in Oentsjerk scheen, speelden zowel het eerste als tweede naast elkaar op hetzelfde tijdstip. Iets wat de korfballers niet gewend zijn en wellicht dat de reden was dat Noordenveld 1 binnen 10 minuten tegen een 5-1 achterstand aankeek. Trainer/coach Jesper van Haastrecht: “Daarna kwamen we stap voor stap dichterbij totdat er 5 minuten voor rust een 9-7 stand op het bord stond. Helaas spelen we op het veld twee helften van 30 minuten en niet (zoals in de zaal) 25 minuten. Dat resulteerde in een ruststand van 12-7”.

Ondanks de achterstand wilde de ploeg van van Haastrecht een mooie einduitslag neerzetten in Oentsjerk, maar konden zij het gat niet kleiner maken dan 4 doelpunten. “Na rust hadden we 10 minuten het beter spel, maar daarna vielen de beruchte 10 minuten waarin Noordenveld de korf niet kon vinden. De Wâlden kon makkelijk uitlopen van een 15-11 naar 21-11”.  Noordenveld wist in de laatste 10 minuten nog 5 keer de korf te vinden, maar dit was niet voldoende voor punten. Uitslag 25-16. Ook het tweede was niet in staat om de punten mee te nemen naar Roden en verloren ook hun wedstrijd met een uitslag van 13-9.

Volgende week speelt Noordenveld 1 tegen de nummer drie op de ranglijst, Dos Kampen. Aanvang van de wedstrijd is 15.30 uur op Sportpak De Maten in Kampen.

Scores kv Noordenveld: Lianne Bangma 4, Jasper Lütter 3, Sven Stobbe 3, Andele Polak 3, Nienke Bolt 2, Robin van Bolhuis 1

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken