Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

KV Noordenveld wint de derby van KVW ’23 in Leek.

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag 10 juni speelden de korfballers van Noordenveld op het blauwe kunstgrasveld de terguwedstrijd in Leek tegen KVW’23. In de rust was het een stand van 3-6, in de 2e helft werd de voorsprong behouden en eindigde de wedstrijd in een 11-14.

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “Gisteren stond de laatste uitwedstrijd van de competitie op het programma voor Noordenveld 1. De derby tegen KvW uit Leek. Op voorhand stond alleen voor de thuisclub nog iets op het spel, namelijk een top 4 klassering wat recht geeft op promotie. Voor Noordenveld stond er, naast de eer, niets meer op het spel. Toch was het vanaf minuut 1 duidelijk dat Noordenveld vol voor de punten zou spelen. Veel energie in de verdediging én 4 scorende dames zorgden ervoor dat er een 0-4 tussenstand op het scorebord stond na 8 minuten spelen. Deze voorsprong werd vastgehouden tot aan de rust (3-6).

Aan het aantal doelpunten kon je zien dat de warmte duidelijk invloed had op het spel. Het was ons duidelijk dat we na de pauze dezelfde energie moesten leveren om de voorsprong te behouden.

De tweede helft ging gelijk op. Naast de korfbalstrijd op het veld, was ook het tactische spel met wisselen begonnen. Beide teams hebben met meerdere wissels (6 van Noordenveld, 7 van KvW) geprobeerd de wedstrijd naar zich toe te trekken. KvW dichtte het gat meerdere malen tot 2 doelpunten verschil. Maar dichterbij kwamen ze niet, waardoor Noordenveld uiteindelijk aan het langste eind trok.

De einduitslag van 11-14 zorgde voor de eerste punten van de competitie. Hopelijk kan de ploeg volgende week dezelfde energie brengen aan de Borglaan in Roden, waar de beide selecties het seizoen afsluiten met twee thuiswedstrijden tegen Quick21/V&V”.

De wedstrijd van Noordenveld 2 tegen de 2e selectie van Vlug&Vaardig/ Quick ’21 begint 17 juni aan de Borglaan om 15.45 uur en die tussen de beide hoofdmachten om 17.15 uur. In de rust van die laatste wedstrijd wordt met gepaste trots aandacht besteed aan het bereiken van het voor kv Noordenveld historische aantal van 250 leden ! Het laatst ingeschreven jeugdlid (7 jaar) en de laatste aangemelde OldStar (60+) zullen dan door het bestuur in het zonnetje worden gezet.

Scores kv Noordenveld in Leek : Lianne Bangma 3, Anna de Boer 3, Jasper Lütter 3, Romee de Rink 2, Sven Stobbe 2 en Nienke Bolt 1.