woensdag, mei 29, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

MHC Roden Heren 1 promoveert naar 1e klasse

Deel op Facebook


Afgelopen zondag stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De promotiewedstrijd voor de Roder hockeyheren, want bij winst waren ze gegarandeerd van promotie naar de 1e klasse.

Maar dan moest er nog wel even gewonnen worden van een stug Zevenaar. Bij elk ander resultaat waren ze afhankelijk van de uitslag van de Mezen uit Harderwijk. Zij speelden uit in Oldenzaal, dus er waren korte lijntjes met de Oldenzaalse hockeyclub Bully, zodat de stand daar ook bekend was.

De spanning was zichtbaar aanwezig bij de hockeyheren uit Roden, maar desondanks startten ze furieus. Zevenaar werd in de 1e 10 minuten aan gort gespeeld en topscorer Brent Hoekstra wist al snel de 0-1 binnen te slaan. Maar Zevenaar gaf zich niet zomaar gewonnen en herpakte zich hierna snel. Ze verdedigden fel en kwamen er een aantal keer snel uit. Keeper Hoogenberg moest een paar keer redding brengen en aan de andere kant kwam Roden er niet echt meer doorheen. Op het trage zandveld van Zevenaar was het moeilijk combineren en Roden had hier zichtbaar moeite mee. In het 2e kwart kwam Zevenaar op gelijke hoogte. Roden speelde onrustig en de spanning leek hen wat te veel te worden. Gelukkig kan het heel vaak terug vallen op de harde strafcorner van specialist Sjors ter Veld en hij pushte halverwege het 3e kwart de 1-2 in de touwen, waardoor promotie weer dichtbij leek. Helemaal toen bleek dat de Mezen op dat moment met 5-2 achter stonden in Oldenzaal leek de buit binnen. Toen 10 minuten het meegereisde Rodense publiek nog harder begon te juichen was het iedereen wel duidelijk. Mezen had verloren en dus was de uitslag in Zevenaar niet meer belangrijk. Promotie voor MHC Roden Heren 1. Zevenaar kwam nog wel terug op 2-2, maar na het laatste fluitsignaal vielen de Roners elkaar juichend in de armen. “Roden 1e klasse Oh ohooohooo” klonk het over het Zevenaarder hockeycomplex.

Voor het eerst in 10 jaar tijd speelt Roden volgend jaar weer 1e klasse. Een klasse met teams uit Amsterdam, Enschede, Amersfoort, Oss. Roden is daarmee veruit de hoogst spelende Drentse hockeyploeg. Hockeyclub Assen en Eelde zijn de daaropvolgende Drentse ploegen, maar die spelen in de 4e klasse. Na GHHC Groningen en GCHC Groningen zijn ze samen met GHBS Groningen de hoogst spelende noordelijke ploeg. En dat met vrijwel allemaal spelers, op 3 spelers na, die opgeleid zijn in de eigen jeugd. Een hele knappe prestatie van de Roners. Volgend jaar speelt Roden dus in een poule waar ook GHBS uit Groningen in speelt. Er staat dus een derby van jewelste op het programma volgend seizoen!

Maar nu mag er eerst een paar weken genoten worden van deze fantastische prestatie van de mannen uit Roden:
Jasper Hoogenberg(keeper), Rick Geuken(keeper), Julius Labberton(aanvoerder), Floris Veenhoff, Bas Aartsen, Sjors ter Veld, Hoite Geerdes, Tim Kühr, Stan Ronner, Jort Steenhuisen, Hugo Kwant, Bart van Kimmenaede, Brent Hoekstra, Thijmen Rooks, Tim van der Kroft, Luc van Zanten, Michiel Froling, Mats Monshouwer en Rutger Hoogenberg.
Ook coach Jack Meester mag niet ontbreken in dit rijtje. Halverwege het jaar werd er afscheid genomen van elkaar, maar ook hij heeft bijgedragen aan het succes van de mannen.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken