Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

NKC 2 – Stadskanaal ’74 3; een stevige strijd

Deel op Facebook

Zaterdag 25 februari. Wekenlang was naar deze datum uitgekeken door iedereen bij NKC, door de spelers van NKC 2 nog wel het meest. Dan moest het gebeuren, een overwinning behalen op Stadskanaal.

Na de daverende wedstrijd in Stadskanaal eerder dit seizoen, waar het verschil met 29-20 nog negen punten was, wist iedereen dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om kampioenschap in zicht te houden. Na eerst genoten te hebben van het spel en de overwinningen van NKC/WK A1 en NKC 1, moest het tweede aantreden in De Holten in Marum. Hoewel het eerste doelpunt voor Stadskanaal was en het voor NKC duidelijk werd dat ze nóg scherper in de strijd moesten staan, creëerde NKC langzamerhand toch een gat van vier punten bij rust. Beide ploegen maakten duidelijk dat de wedstrijd gewonnen ging worden met afstandsschoten, want van de 16 doelpunten voor de rust, kwamen maar vijf niet uit een afstandsschot.

Na de rust kreeg Stadskanaal meer de overhand. Hoewel het spel van NKC niet eens persé minder genoemd hoeft te worden, was toch duidelijk dat ook Stadskanaal absoluut wilde winnen. Van de eerste tien doelpunten waren maar 2 voor NKC, waardoor het ineens toch 12-14 achter kwam te staan. Hoewel NKC vervolgens wel steeds de aansluitingstreffer wist te scoren, was het volgende doelpunt dan voor de tegenstanders, waardoor het gat steeds een of twee doelpunten bleef. Het laatste doelpunt van de wedstrijd ontstond uit een strafworp, maar het was niet genoeg om de punten in Marum te houden. Na het fluitsignaal waren de emoties hoog, iedereen was er van overtuigd dat deze wedstrijd gewonnen had kunnen worden, dus dit was dan ook volkomen begrijpelijk. Een dijk van een wedstrijd, maar niet genoeg. Eindstand: 15-16

Doelpunten van: Wopke, Harm, Hillie (3); Melanie, Myrthe (2); John, Angela (1)