zondag, september 8, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Padeltop van Nederland dit weekend actief in Norg

Deel op Facebook

Zaterdag 20 en zondag 21 juli maken de beste padelspelers van Nederland hun opwachting in Norg tijdens het Bestelpadel Tactical P500-toernooi. Voor het tweede jaar op rij laat de nationale top zich zien in Norg. 

In totaal gaan 16 koppels strijden om de winst. Het toernooi is goed bezet. Zo is het eerste geplaatste koppel Yannick Verwater en Nicolas Verwater, respectievelijk de nummer zes en negen van Nederland. 

“The people here are very gezellig”, vertelt de goedlachse Hugo Portillo daags voor de P500 in Norg. Hoewel hij slechts vier maanden in Nederland woont, staat de Spanjaard al vijftiende van Nederland. De 20-jarige Portillo behoorde als jeugdspeler tot de top-3 van Spanje in zijn leeftijdscategorie. Onder begeleiding van zijn vader annex padeltrainer maakte hij grote stappen. Waarom hij vertrok uit Spanje? “Daar is het heel lastig om door te breken, want er zijn enorm veel goede spelers. In Nederland behoor je sneller tot de top. Dit zorgt weer voor meer sponsors en prijzengeld.” Naast het focussen op zijn padelloopbaan, verzorgt hij 32 uur per week padellessen in zijn woonplaats Zeist. “Het doel is altijd om te winnen, dus ook in Norg. Maar plezier is ook belangrijk voor mij”, zegt Portillo, die samen met zijn landgenoot Julio Pulido Alegre gaat spelen. Ze zijn als tweede geplaatst. 

Voor Norger Ids Hannema is het een bijzonder toernooi. De nummer 16 van Nederland wil voor het thuispubliek zijn padelkwaliteiten laten zien. Vorig jaar wist hij een ronde te winnen in Norg. “Ik sta in vergelijking met vorig jaar met meer zelfvertrouwen op de baan”, zegt Hannema. “In aanvallend opzicht bij het net heb ik stappen gemaakt. Ik kan meer druk uitvoeren.” Met zijn partner Tygho Schoonus mikt hij op een halve finale. 

Zaterdag om 10:00 beginnen de eerste twee wedstrijden van het P500-toernooi.  

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in