Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Sparta bindt ook Emmeloord aan de zegekar

Deel op Facebook

Zaterdag speelde de Zoutman-formatie een uitwedstrijd in en tegen Emmeloord. Een ploeg waar de laatste jaren veel tegen gespeeld is. Altijd spannende wedstrijden.

Na het voorstellen van beide teams floot scheidsrechter Schoonhoven voor de start van de wedstrijd. Sparta nam direct het initiatief en liet er geen twijfel over bestaan dat de punten mee zouden gaan naar Zevenhuizen. Via 1-5 kwam Emmeloord terug tot 3-5 maar was het telkens Sparta dat het initiatief behield. Bij 4-8 werden de kleedkamers opgezocht.

In de rust loofde Van der Lei het verdedigende werk van zijn ploeg. Aanvallend was het, door het achter verdedigen van Emmeloord, wachten op de juiste kansen.

Na rust waren de doelpunten wederom schaars, maar werd er door de Zevenhuisters gestreden voor elke bal. Sparta speelde als een team en beloonde zich na 60 minuten korfbal met een meer dan terechte 11-15 overwinning.

Sparta, dat nog altijd aan kop gaat in de 2e Klasse B gaat volgende week op bezoek bij DWA/Argo in Winsum. Deze wedstrijd start om 17:15 uur, support is weer van harte welkom!