Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Sparta deelt punten met Udiros/Kinea

Deel op Facebook

In het laatste thuisweekend van dit zaalseizoen moest de Zoutman-formatie aantreden tegen concurrent Udiros/Kinea. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Bij winst is het kampioenschap en promotie naar de 1e Klasse binnen!

Na het voorstellen van beide teams fluit scheidsrechter Hansma in voor de wedstrijd. Sparta pakt meteen de leiding via een mooie doorloopbal. Vervolgens gaat het even gelijk op. Halverwege de eerste helft komt Sparta op stoom en met een paar mooie afstandsschoten loopt de Zoutman-formatie uit tot een 6-3 voorsprong. Udiros/Kinea probeert het gat nog wel te dichten, maar uiteindelijk wordt met een stand van 9-6 de kleedkamer opgezocht.

In de rust verteld coach Van der Lei zijn spelers dat ze rustig moeten blijven, eigen spel spelen en moeten blijven strijden tot het einde.

Na rust verzilverd Sparta direct een strafworp, maar dan is het toch Udiros/Kinea die de korf makkelijker weet te vinden en terugkomt tot 10-9. De spanning is terug in de wedstrijd. Het gaat gelijk op en beide teams blijven scoren. Met nog 15 minuten op de klok staat het dan ook weer gelijk 12-12. Sparta weet wel steeds het initiatief te behouden, maar telkens scoort Udiros/Kinea vlot weer de gelijkmaker. Aan de kant, in het veld en in het publiek is de spanning om te snijden. Vlak voor tijd scoort Sparta van afstand de 17-16 en daarmee lijkt de buit binnen, echter weer Udiros/Kinea ook nu weer gelijk te maken en wordt er bij 17-17 afgefloten.

Coach Van der Lei is tevreden en trots op zijn team. “Sparta heeft alles gegeven een sterke eerste helft laten zien, Udiros/Kinea was de tweede helft beter.” Bij een gelijkspel is nog niks verloren, want bij gelijkspel of winst is het kampioenschap en promotie alsnog binnen. Jullie komen Sparta toch ook aanmoedigen volgende week? Er wordt om 16:15 uur in Harkema tegen DTS gespeeld.