zaterdag, juni 22, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Sparta doet goede zaken in strijd om promotie

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie een belangrijke wedstrijd in de strijd om promotie naar de 2e Klasse. In Zevenhuizen kwam het bekende Spannum op bezoek. Nadat de regen ruimte maakte voor de zon, floot scheidsrechter Salomons voor de start van de wedstrijd.

Beide ploegen moesten even aftasten en de juiste mensen in stelling brengen. Via een doorloopbal was het Sparta dat als eerste de binnenkant van de korf wist te vinden. Spannum wist aan te haken, maar was het telkens Sparta dat het initiatief nam. De Zevenhuisters maakten te veel persoonlijke fouten, waardoor Spannum bij kon blijven. Het laatste stuk van de eerste helft leek Sparta zichzelf en de tegenstander beter onder controle te krijgen en werd er bij een 9-6 stand de kleedkamer opgezocht.

In de rust hamerde Van der Lei er op dat deze laatste tien minuten goed waren en dat iedereen er voor moest zorgen dat de persoonlijke foutjes eruit gingen. Te laat, accepteren. Na rust was het Sparta dat van afstand de marge vergrootte naar 11-6. Spannum bleef aan het spreekwoordelijke elastiek bungelen, en wist vlak voor tijd nog net even aan te haken, 15-13. Maar kon niet voorkomen dat Sparta de punten thuis hield. Bij 17-14 klonk het eindsignaal en mag Sparta zich koploper noemen in de 3e Klasse.

Vanaf volgende week staan de returns op het programma. Sparta zal afreizen naar De Hoeve om het daar voor de tweede keer dit seizoen op te nemen tegen de plaatselijke korfbalclub. Deze wedstrijd start om 17:00 uur en natuurlijk is alle support weer van harte welkom!

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken