dinsdag, april 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Sparta pakt belangrijke punten in Emmeloord 

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag stond de strijd om plek 3 op het programma in de 2e Klasse B. De Zoutman-formatie nam het in de Noordoostpolder op tegen Emmeloord, de ploeg waar eind december nog met 19-21 van werd verloren. Met het oog op eventuele promotie was het zaak voor Sparta om de punten mee te nemen naar Zevenhuizen.

Sparta schoot uit de startblokken en stond al gauw met 2-5 voor. Na de time-out van de thuisploeg verslapte de Zevenhuisters iets, maar problemen waren er nog niet. Bij 7-9 werden de kleedkamers opgezocht.

Coach Moric van der Lei was tevreden over de eerste helft, maar maande zijn spelers wel aan geen persoonlijke fouten te maken. De tweede helft was geen spannende. Sparta scoorde moeizaam, maar had de verdediging goed op orde. Gestaagd liep Sparta uit naar 7-14. Vanaf de stip gooide Emmeloord, vlak voor tijd, hun eerste goal na rust door de mand. Vlak daarna volgende nog een goal, maar het slotakkoord was voor de Zevenhuisters, 9-15. Twee ontzettend belangrijke punten voor de Spartaanse equipe. 

Komende zaterdag zal er in MFC De Molenstreek gespeeld worden tegen nummer 2 Joure. Bij winst neemt Sparta de tweede plek over en heeft het promotie naar de 1e klasse volledig in eigen hand. Alle support is daarom van harte welkom. De wedstrijd start om 17:00 uur.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken