Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Sparta revancheert zich met winst op DTG

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag startte de return-wedstrijden in de 2e Klasse B. DTG uit het Friese Wijchen kwam op bezoek. De eerste wedstrijd van het seizoen werd in Balk met 19-18 verloren, tijd voor revanche.

In een goed gevulde sporthal floot scheidsrechter Van der Noordaa voor de start van de wedstrijd. Van afstand nam de Zoutman-formatie direct het initiatief. Tot 6-5 kon DTG bij blijven, maar daarna liet Sparta haar kwaliteiten zien en werd er met 11-5 gerust.

In de rust hamerde coach Van der Lei er op om ook de tweede helft niet te verzwakken en door te drukken.

Na rust waren het wederom de Zevenhuisters die als eerste de korf vonden. De doelpunten vielen om en om, spannend werd het niet meer. Sparta hield de punten terecht in eigen huis, maar verzaakte er wel in om er een doelpuntenfestijn van te maken. Bij 19-12 werd de wedstrijd beëindigd en daarmee blijft Sparta koploper in haar poule.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 27 januari om 16:15 uur in Emmeloord. Support is weer van harte welkom!