woensdag, mei 29, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Zunobri verliest maar had uitzicht op meer

Deel op Facebook

Het korfbalseizoen 2023-2024 is aangebroken en om dat te vieren mochten de teams zwoegen met temperaturen van maarliefst 30 graden celsius. En dat in de maand september. Het is Stadskanaal ’74 1 dat op bezoek kwam in Zuidhorn. De ploeg waar onze jeugdtrainer Kevin van Haastrecht is teruggekeerd als speler. Bij Zunobri zijn het Thomas Wijtsma en Matthijs Blauw die teruggekeerd zijn.

Zunobri 1 heeft een prima voorbereiding achter de rug. Een driekamp in Leeuwarden en een oefenwedstrijd tegen KVW 4. De laatste eindigde in een gelijkspel, waardoor de spelers met een goed gevoel de wedstrijd tegen Stadskanaal in gingen.
Scheidsrechter M.G. Bakker fluit voor het begin. Even later fluit hij voor een vrije bal. Het is Kevin die zijn ploeg op voorsprong brengt, 0-1. Aan de andere kant is het Thomas die antwoord met een schot van ver voor de 1-1. Stadskanaal begint dan uit te lopen tot 1-4, als Thoms en Matthijs de achterstand terug brengen tot slechts een punt.
Ondanks de hitte en al het zweet blijven de spelers energie leveren, aan beide kanten. Het is alleen Stadskanaal die het beter voor elkaar heeft. Zij weten opnieuw driemaal te scoren, 3-7. Matthijs weet dan zijn tweede erin te gooien voor de 4-7 en richting het einde van de eerste helft gaan beide ploegen gelijkop. 4-8 voor Stadskanaal, Manon Brander met een strafworp voor de 5-8 en snel daarna ook de 6-8. Stadskanaal doet wat terug en het is Janneke van Hielkema die van dichtbij de 7-9 scoort.

De warmte begint nu een steeds grotere rol te spelen. De spelers van Zunobri doen er alles aan om kansen te creëren. Aanvallen van soms wel drie, vier schoten, maar toch blijft een doelpunt uit. Het wordt simpel voor Stadskanaal om de wedstrijd naar zich toe te buigen op deze manier. De achterstand wordt uitgebreid tot vijf punten, 7-12.
Simone Veenstra, het veld in gewisseld door coach Willem Pera, weet dan wel te scoren voor de        8-12, maar het is Stadskanaal met twee rake doelpunten, 8-14. Hiermee lijkt de wedstrijd dan toch gespeeld te zijn. Te laat in de wedstrijd weet Zunobri de achterstand te verkleinen. Opnieuw zijn het Matthijs, Simone en Thomas die de hoop terugbrengen in de ploeg. Als Stadskanaal het laatste woord heeft en de eindstand tot 11-16 brengt.
Een goede eerste wedstrijd van beide ploegen. Vooral Zunobri mag tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Als er ook maar twee kansen wel werden afgemaakt was het een totaal andere wedstrijd geweest, met uitzicht op misschien wel een overwinning. Het seizoen is nog jong en er moet zeker niet op de zaken vooruitgelopen worden. De focus ligt nu op de volgende zaterdag. Noveas 1 is de tegenstander.

Door: Stefan Steenbergen

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken