vrijdag, maart 1, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Boer uit Niebert trekt aan het kortste eind: buffels blijven voorlopig in Flevoland

Deel op Facebook

De 347 waterbuffels die door een boer uit Niebert waren opgeëist, blijven bij een melkveehouder in het Flevolandse Zeewolde. Dat heeft de rechter in Lelystad dinsdag beslist.

De Groninger liet beslag leggen op een deel van de dieren die hij vorig jaar oktober in Flevoland kocht. De verkopende boer weigerde de buffels mee te geven en spande een kort geding aan om te voorkomen dat de dieren werden weggehaald, zo schrijft Omroep Flevoland.

Schijnconstructie

Tijdens de zitting vertelde de Zeewolder boer dat hij weliswaar een koopcontract met de Groninger had gesloten, maar dat dat slechts een schijnconstructie was waar de Groninger willens en wetens aan had meegewerkt. De zoon van de boer uit Flevoland zat in de problemen en dreigde zijn buffels kwijt te raken. Door ze op papier aan de Groninger te verkopen, konden ze niet meer van de zoon worden afgepakt.

Maar toen de boer uit Niebert de gekochte dieren vervolgens ook werkelijk opeiste, ontstond er een conflict tussen de partijen. Voor de Groninger voelt de kwestie als een ‘mes in de rug’. ‘Wij hebben een gewone koopovereenkomst gesloten, ik wilde hen helpen.’

Niet duidelijk van wie de buffels zijn

De Flevolanders stellen dat zij de boer een vergoeding hebben betaald. Het koopcontract zou bovendien niet geldig zijn, omdat de vader dieren verkocht die in werkelijkheid van de zoon waren.

De rechter in Lelystad oordeelde dinsdag dat niet duidelijk is wie nu werkelijk de eigenaar van de dieren is. Ze bepaalde daarom dat de dieren nu niet verplaatst mogen worden. Het beslag op de buffels blijft van kracht, tot het conflict over het eigendom is opgelost.

Foto: RTV Noord

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken