donderdag, mei 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Groninger Molenweekend: ook de Fortuna is 10 en 11 juni open

Deel op Facebook

Wees welkom in de Koren-en Pelmolen Fortuna in Noordhorn. Kom kijken hoe de molen werkt en krijg desgewenst een rondleiding.

 Bij voldoende wind draait de molen en malen we graan tot meel. De molenaars kunnen  precies vertellen hoe dat in z’n werk gaat. Of loop over de stelling om te genieten van het uitzicht over het dorp Noordhorn. Op de benedenverdieping is meer moleninformatie te zien, toeristische informatie te verkrijgen en zijn enkele producten te koop.

Verder zijn de tentoonstellingspanelen en films van de Slag bij Noordhorn te zien. Die strijd uit de 80-jarige oorlog is in 2015 in het zicht van de Fortuna nagespeeld.

Wilt u méér molens bezoeken? Een kaart met alle 92 Groninger molens is verkrijgbaar voor het plannen van mooie molenroutes! Kijk voor een overzicht van te bezoeken molens op de website https://erfgoedpartners.nl/subdossier/groninger-molenweekend/

In de regel is de Fortuna van april tot november op zaterdag te bezoeken vanaf 10 uur en verder als de blauwe wimpel uit het raam hangt.

De toegang is als altijd gratis; met een aankoop of vrijwillige donatie steunt u het onderhoud van dit al meer dan 130 jaar oude cultureel erfgoed.

Voor meer informatie: www.molenfortuna.nl en/of facebook: Molen de Fortuna Noordhorn

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken