donderdag, februari 29, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Echtpaar de Boer 60 jaar getrouwd

Deel op Facebook

Onze fotograaf Henk Rozema bezoekt jubilarissen in de gemeente Westerkwartier. Hij legt ze vast op de gevoelige plaat en tekent hun verhaal op. Deze week is het verhaal van het echtpaar de Boer.

Pieter de Boer 82 jaar en Sjoerdine 80 jaar zijn 60 jaar getrouwd en woonachtig in het mooie Doezum. Ze hebben 4 kinderen en 1 kleinkind.

Ze hebben elkaar ontmoet in Houwerzijl. Hoewel Sjoerdine nogal verlegen werd van de avances van Pieter, was ze toch wel heel erg gecharmeerd van deze knappe, stoere kerel die zijn mannetje wel stond. Regelmatig nam Pieter zijn Sjoerdine mee op de brommer en maakte haar het hof. Nu 60 jaar geleden, stapte hij in het huwelijksbootje met zijn Sjoerdine. Het was liefde op het eerste gezicht en sindsdien zijn ze nog steeds onafscheidelijk. Deze hechte band geldt voor het hele gezin en familie. Vrienden en familie lopen de deur in en uit en iedereen helpt elkaar waar ze maar kunnen. Door al de jaren heen heeft hun humor en opgetogen persoonlijkheden deze 60 jaar mogelijk gemaakt. Bij deze goedlachse familie vindt iedereen een oor of een helpende hand. Naast Gert is ook Gerda, hun schoondochter, hun grote hulp, steun en toeverlaat om zo nog gewoon in hun eigen huis te kunnen blijven wonen. Ze zijn een icoon voor het buurtje rondom het kerplein in Doezum, het is een prachtige, gezellig gezin.

Foto: Loco burgemeester Nederveen met het echtpaar de Boer.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken