maandag, juni 17, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Fietscrossclub De Spartanen en Visvliet Vitaal winnen Sport- en Leefbaarheidsprijs 2023

Deel op Facebook

Fietscrossclub De Spartanen won gisteravond de eerste sportprijs van de gemeente Westerkwartier, uit handen van sportwethouder Harry Stomphorst. De Leefbaarheidsprijs werd dit jaar gewonnen door Visvliet Vitaal, uitgereikt door burgemeester Ard van der Tuuk. Beide winnaars ontvingen naast een oorkonde, een cheque van 500 euro. Alle genomineerden waren uitgenodigd op een feestelijke bijeenkomst in de Vrijborg, in Nuis.

Leefbaarheidsprijs 2023
De leefbaarheidsprijs werd gewonnen door Stichting Visvliet Vitaal, die onlangs drie woningen van de woningbouwvereniging heeft gekocht. Jonge mensen krijgen zo een kans om in Visvliet te blijven wonen. Daarmee slaan ze twee vliegen in één klap: een einde aan de jarenlange leegstand van de woningen én de deelname van jongeren aan de gemeenschap. Ook zetten ze zich in voor het Heirhuys, met een huiskamerfunctie, waar dorpsgenoten en toeristen welkom zijn om elkaar te ontmoeten. Er waren 23 organisaties en/of personen genomineerd voor de Leefbaarheidsprijs.

Sportprijs 2023
De sportprijs werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Deze prijs is bedoeld voor de breedtesport. Breedtesport gaat anders dan topsport, over sport voor iedereen. Sport waarbij gezondheid en plezier een belangrijke rol in spelen. De winnaar, Fietscrossclub De Spartanen, bestaat dit jaar 40 jaar. Volgens de jury is het een club waar iedereen erbij hoort, ongeacht het niveau. Onlangs zijn ze voor het eerst clubkampioen van Nederland geworden. Met het organiseren van landelijke wedstrijden zetten ze de gemeente op de kaart.

Er waren 16 organisaties of personen genomineerd voor de Sportprijs. De gemeente draagt De Spartanen ook voor bij de Breedtesportprijs van de provincie Groningen. Deze sportprijs wordt tijdens het Provinciaal Sportgala op 11 december uitgereikt in Martiniplaza.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken