woensdag, mei 29, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Flinke Pink Festival wordt “groener”

Deel op Facebook

Vorig jaar werden de plastic consumptiemuntjes al afgeschaft en dit jaar krijgt het Flinke Pink Festival in Leek een retoursysteem voor de drinkbekers.

Vanaf 2024 moeten alle evenementen verduurzamen maar Flinke Pink heeft vorig jaar al de eerste stap gezet met een nieuw betaalsysteem voor de horeca. Flinke Pink wordt dit jaar gehouden van vrijdag 26 t/m maandag 29 mei op het Evenemententerrein t.o. de Rabobank in Leek.

Cashless betalen

Bij alle horecapunten betaal je met je pinpas, smartphone of -watch. Voordeel is dat je niet meer in de rij hoeft te staan voor de muntenkassa, je na afloop niet met een zak vol munten blijft zitten en het scheelt dus ook nog eens plastic afval.

Overigens blijft contant betalen wel mogelijk, bij het servicepunt kun je een horecategoedpas kopen voor 20, 50 of 100 euro waarmee je vervolgens bij alle bars contactloos je drankjes en snacks kunt afrekenen.

Beker retoursysteem

Nieuw dit jaar is het beker retoursysteem. Dit wordt geïntroduceerd om het terrein schoon te houden en om afval beter te kunnen scheiden. Het eerste drankje aan de bar heeft een ecotoeslag van 50 cent, bij elk volgend drankje krijg je 50 cent korting als je een lege beker (of flesje) inlevert bij de bar. Alle informatie over de verduurzaming van de horeca tijdens Flinke Pink vind je op www.flinkepink.nl/horeca/.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken