donderdag, mei 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Herinrichting de Schans en omgeving in Leek in twee fasen

Deel op Facebook

Gemeente Westerkwartier, Lidl Nederland GmbH en Terheyl Beheer BV werken samen bij het opnieuw inrichten van de Schans en omgeving in Leek. Deze herinrichting is nodig door de verhuizing van Lidl naar winkelcentrum ‘De Liekeblom’ in Leek. Partijen hebben afspraken met elkaar gemaakt over een tijdelijke herinrichting (fase 1) en een definitieve herinrichting (fase 2). Deze afspraken staan in een samenwerkingsovereenkomst, die partijen vrijdag 17 maart hebben ondertekend. Wethouder Harry Stomphorst deed dit voor de gemeente Westerkwartier.

Tijdelijke herinrichting (fase 1)

De opening van de nieuwe supermarkt is rond juni 2023. In de periode april-juni 2023 voert de gemeente een aantal tijdelijke inrichtingsmaatregelen uit. Dit om te zorgen dat de parkeer- en verkeersituatie op orde zijn als Lidl haar deuren opent. In december 2022 heeft de gemeente de aan- en omwonenden van ‘De Liekeblom’ geïnformeerd over deze maatregelen. 

Definitieve herinrichting (fase 2)                                                                                                                                       

Uiteindelijk willen gemeente, Lidl en Terheyl Beheer BV toe naar een definitieve en kwalitatief betere inrichting van het openbaar gebied rond de Schans. Hiervoor zijn inrichtingsvarianten gemaakt.

Inloopbijeenkomst donderdag 30 maart in het gemeentehuis Leek, Tolberterstraat 66

Belangstellenden zijn tussen 17.00-20.30 uur van harte welkom in het gemeentehuis in Leek. Tijdens deze bijeenkomst presenteert de gemeente de varianten voor een definitieve herinrichting. Medewerkers van de gemeente geven hierover informatie en beantwoorden vragen.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken