zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

In gesprek over straks, bijeenkomst over de laatste levensfase

Deel op Facebook

Vaak bereiden we ons wel goed voor op een geboorte of huwelijk, maar (bijna) niet op de laatste fase van ons leven. Toch krijgen we hier allemaal mee te maken en dan zijn er verschillende keuzes te maken. Maar hoe doe je dat? En wat heb je hierbij nodig? Daarover organiseert de Academie Zorgbelang op woensdagmiddag 26 juni in Marum de themabijeenkomst ‘In gesprek over straks’. Inwoners van het Westerkwartier (en daarbuiten!) zijn van harte uitgenodigd om mee te praten.

Eén ding is zeker: het leven is eindig. We denken daar niet graag over na. Maar als we dit wel doen, in gesprek gaan en beslissingen nemen over de laatste fase van ons leven, dan geeft dit rust. Voor onszelf, onze naasten en onze zorgverleners. Wie mag er voor me beslissen, mocht ik dat zelf niet meer kunnen? Welke zorg wil ik straks nog wel of juist niet meer? Met wie praat ik hierover en waar vind ik informatie?

26 juni Themabijeenkomst ‘In gesprek over straks’

Om dit alles meer bespreekbaar te maken, organiseert de Academie Zorgbelang samen met de Netwerken Palliatieve Zorg Groningen de themabijeenkomst In gesprek over straks. Deze is op woensdag 26 juni, van 13.30 tot uiterlijk 16.30 uur in Multifunctioneel Centrum De Hazelaar in Marum. De bijeenkomst gaat in op waarom het belangrijk is om je voor te bereiden op je laatste levensfase, hoe je dit doet en wie/wat hierbij kunnen helpen. En natuurlijk is er ruimte voor het delen van ervaringen!

Meer informatie en aanmelden
De bijeenkomst is voor iedereen die over dit onderwerp in gesprek wil. Deelname is gratis maar in verband met de organisatie is aanmelden verplicht. Dit kan tot uiterlijk 24 juni per mail via academie@zorgbelang-groningen.nl of via de website van Zorgbelang Groningen: https://www.zorgbelang-groningen.nl/agenda/themabijeenkomst-laatste-levensfase. Daar staat ook meer informatie over het programma en de sprekers.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken