dinsdag, juni 25, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Inloopbijeenkomst fietsroute Leek-Zuidhorn

Deel op Facebook

De provincie Groningen en de gemeente Westerkwartier organiseren maandag 20 februari een inloopbijeenkomst over het voorstel voor de nieuwe fietsroute Leek-Zuidhorn. Belangstellenden zijn tussen 18.00 – 20.30 uur welkom in het gemeentehuis van Zuidhorn (Hooiweg 9, 9801 AJ  Zuidhorn). Om 19.00 uur is de algemene presentatie. Aanmelden voor de inloopbijeenkomst is niet nodig. Projectteamleden van de provincie en de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en een toelichting te geven op het voorstel voor de fietsroute. 

De provincie trekt € 3,2 miljoen uit voor een nieuw fietspad tussen Zuidhorn en Leek. Fietsers delen de provinciale weg N978 nu met auto-, vracht- en landbouwverkeer. Het is een drukke weg waar hard wordt gereden. De fietsroute tussen Zuidhorn en Leek is een belangrijke verbinding voor scholieren. De provincie, gemeente Westerkwartier en de omgeving bepalen de komende maanden waar het nieuwe fietspad moet komen te liggen. 

Deze bijeenkomst is een vervolg op de drie bijeenkomsten van juni vorig jaar over hoe de fietsroute tussen Leek en Zuidhorn te verbeteren is voor fietsers. De informatie uit deze drie bijeenkomsten is meegenomen in het onderzoek naar de nieuwe route.

Foto: Archieffoto

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken