zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Inschrijving 17e Leekstermeer Wandeltocht gestart

Deel op Facebook

Op zaterdag 25 mei a.s. kunt u weer deelnemen aan de Leekstermeer Wandeltocht. Een jaarlijks wandelevenement dat in onze regio en ook daarbuiten inmiddels een begrip is geworden. Het aantal deelnemers is door de jaren heen uitgegroeid tot ruim 1.000 per keer.

Ook dit jaar zijn er mooie routes uitgezet rond of langs het Leekstermeer en door het fraaie natuurgebied De Onlanden. U kunt kiezen uit vier afstanden van respectievelijk 10, 17,5, 25 en 40 kilometer. Start en finish zijn traditioneel bij Infocentrum Landgoed Nienoord in Leek. Op deze plek en ook onderweg is er op diverse plekken een muzikaal onthaal wat bijdraagt aan een gezellige sfeer.

Deelname aan de wandeltocht is alleen mogelijk door u vooraf in te schrijven via de website www.leekstermeerwandeltocht.nl. Hier vindt u alle informatie over de 17e Leekstermeer Wandeltocht. De inschrijving is inmiddels gestart, dus schrijf u in!

Ook dit jaar gaat de opbrengst van de wandeltocht weer naar een goed doel in het Westerkwartier. Door deelname aan deze editie steunt u maar liefst drie goede doelen.

Een deel van de bijdrage gaat naar de Voedselbank Westerkwartier (Noordenveld). Er zijn veel kinderen van gezinnen die helaas zijn aangewezen op het gebruik maken van de Voedselbank. Jaarlijks willen ze gezinnen met kinderen een verzorgd dagje uit aanbieden naar een speelpark of een zwembad en daarnaast ook een verzorgd dagje uit naar het Museumplein in Grootegast, met daarin onder meer het Legiomuseum.

Daarnaast steunen we het project Pakjesboot. De voedselbank zorgt samen met Humanitas, Stichting Leergeld en Platform Kerken Westerkwartier dat Sinterklaas op 5 december geen kinderen vergeet. Voor de jaren 2024 t/m 2027 willen we dit project graag ondersteunen. Ook gaan we een bijdrage geven aan kledingbank Westerkwartier, specifiek bestemd voor kinderkleding en schoeisel.

Initiatief en organisatie van de Leekstermeer Wandeltocht is in handen van Rotary Groningen-West.

Foto: wandeltocht 2023 sfeerimpressie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken