maandag, mei 27, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Mobiele flitspaal Sebaldeburen weggehaald: ‘Wordt weer als vanouds hard gereden’

Deel op Facebook

De mobiele flitspaal die begin dit jaar op de N388 bij Sebaldeburen werd geplaatst, is weer weggehaald. De paal heeft ruim drie maanden op de kruising Woldweg-Zandumerweg gestaan. Volgens buurtbewoners heeft de paal de snelheid flink omlaag gehaald. Maar nu de paal weer weg is, wordt het gas weer ingetrapt.

De paal werd in januari geplaatst voor de duur van drie maanden. De verwachtingen waren laag. Meerdere buurtbewoners zagen weinig heil in de komst van de paal. ‘Dit gaat het probleem niet oplossen’, was een veelgehoorde opmerking. Toch is het merendeel van de omwonenden tevreden over de tijdelijke flitspaal: ‘De paal was een succes’.

Volgens buurtvereniging Ooster- en Westerzand waren de meeste omwonenden tevreden over de paal. Er werd minder ingehaald, de N388 oversteken was veel makkelijker en de snelheid lag ogenschijnlijk lager. Of dat laatste ook echt zo is, zal uit de cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau moeten blijken. Eind deze maand komen de kwartaalcijfers, waarin terug te zien is hoe vaak de paal een hardrijder heeft betrapt.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken