dinsdag, juni 25, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Nieuwe tuinmachines voor praktijkschool de Esborg

Deel op Facebook

In samenwerking met Vos mechanisatie uit Zevenhuizen, is praktijkschool de Esborg in Roden voorzien van nieuwe tuinmachines met duurzame energiebonnen. De grasmaaiers, bladblazers, heggenschaar en bosmaaiers zijn allen voorzien van accu’s en hierdoor is er geen uitstoot meer van benzinedampen en is het geluidsniveau drastisch verlaagd.

”Voor zowel de leerlingen als de omgeving waarin onze school zich bevindt, is dit een enorme verbetering. Leerlingen gaan tijdens de lessen Groen bijna geruisloos aan het werk met de machines. Binnen rsg de Borgen zetten we steeds meer in op duurzaamheid en doordat we nu geen tuinmachines meer gebruiken die een verbrandingsmotor hebben, slaan we hiermee een mooie slag.”, aldus directeur Jaap Oosterloo.

Ook Henk Vos van het gelijknamige mechanisatiebedrijf is tevreden: ”Tegenwoordig bestaat onze verkoop van tuin- en parkmachines uit meer dan 80% accu-aangedreven machines. Dit geldt zowel voor de particuliere als de professionele markt, zoals hoveniersbedrijven en gemeentes. Leerlingen van de Esborg werken met de nieuwste Stihl machines en we kunnen als bedrijf elk jaar nieuwe tuinmachines aanbieden aan deze praktijkschool. Hierdoor werken de leerlingen met de nieuwste machines, gemaakt volgens de laatste ontwikkelingen.” 

Stagecoördinator van de Esborg Tineke Haaisma is met name met dit laatste punt blij: ”Leerlingen van onze school die stagelopen in het groen, krijgen nu op school al de kans om met de nieuwste machines te werken. Deze ervaring nemen ze me naar hun stagebedrijf en latere werkgever. Kortom, een geweldige aanwinst voor onze school!”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken