donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Onderzoek naar nieuw gemeentehuis in Zuidhorn

Deel op Facebook

De gemeente Westerkwartier laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de beste locatie voor een gemeentehuis in Zuidhorn. Het onderzoek spitst zich toe op vijf mogelijke varianten, waaronder nieuwbouw. Het gemeentebestuur streeft ernaar de resultaten te bespreken in het raadsoverleg van begin september.

Twee weken later, moet de raad een beslissing nemen waar de centrale huisvesting van de gemeente komt.

Geen uitvoerbaar resultaat

In juli 2022 wees de gemeenteraad Zuidhorn aan als vestigingsplek. Daarvoor zou het pand aan de Hooiweg flink moeten worden verbouwd en uitgebreid. Geen van de vijf onderzochte varianten leverde volgens het gemeentebestuur een goed uitvoerbaar resultaat op.

Reden voor het college om de raad te vragen Zuidhorn te schrappen, maar die legde zich daar niet bij neer en eiste meer informatie.

Zorgvuldig en onafhankelijk onderzoek

Woensdagavond sprak het raadsoverleg opnieuw over een centrale werkplek voor het kantoorpersoneel van de gemeente. De raad drong aan op een zorgvuldig en onafhankelijk onderzoek waarbij de resultaten van de verschillende varianten goed met elkaar te vergelijken zijn. Wethouder Bert Nederveen zegde toe de raad in de komende periode op de hoogte te houden van de voortgang van het onderzoek.

Begin september wil hij de resultaten met de raad bespreken.

Brond: RTV Noord / Foto: Gemeente Westerkwartier

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken