zondag, juni 16, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

OPEN DEPOTDAG: SCHATTEN VAN NIENOORD

Deel op Facebook

De succesvolle Open Depotdag bij Museum Nienoord is terug van weggeweest! Als je toegang wilt tot ruimtes die gewoonlijk gesloten zijn voor het publiek, dan is dit je kans. Op 4 februari van 11:00 tot 16:00 uur staan onze medewerkers en vrijwilligers klaar om u een kijkje te bieden achter de schermen.

In het depot staat de unieke collectie rijtuigen van Museum Nienoord in het gelid! Onze vrijwilligers laten in de werkplaats zien welk onderhoud wordt gepleegd aan onze rijtuigen. En als je de echte geur van paarden nog wilt ruiken, neem dan een kijkje in de tuigenkamer. Tuigen met schelpjes, belletjes en paardenhaar, ze liggen allemaal voor je klaar. En ben je wel eens in een vriezer geweest die groot genoeg is voor een rijtuig? Alleen op deze dag mag je overal naar binnen. De vele verborgen schatten van Nienoord worden uit de archieven gehaald.

Het depot op het prachtige landgoed van Nienoord waar alles draait om rijtuigen staat deze dag bol van leuke activiteiten en verhalen. Ben je daarna nog niet uitgekeken? De twee tentoonstellingen Anton Pieck en Koetsen & Kastelen zijn die dag ook te bezoeken.

Programma:
11:00 – 16:00 uur: open depot
12:00 uur: lezing door conservator Jan Zijlstra
15:00 uur: lezing door conservator Jan Zijlstra

Kinderactiviteiten:
• Speurtocht voor kinderen en hun (groot)ouders
• Knutseltafel
• Verkleden
• Raad het voorwerp

Informatie:
Datum: 4 februari
Tijd: 11:00 – 16:00 uur
Entree: € 7,50 voor volwassenen, kinderen t/m 7 jaar gratis, van 8 t/m 14 jaar €3,50

Wil je alvast een voorproefje van het werk dat vrijwilligers bij Museum Nienoord doen? Kijk dan: https://www.youtube.com/watch?v=A_q3ps6argoOPEN

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken