maandag, juni 17, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Open informatieve middag over gezinshuizen in Leek

Deel op Facebook

Aanstaande dinsdag 27 juni en maandag 3 juli organiseert Elker jeugdhulp en onderwijs en de gemeente Westerkwartier samen een info middag omtrent gezinshuizen en behandelgezinshuizen. Elker is opzoek naar gezinshuisouders in de provincie Groningen.

Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van jeugdhulp in huiselijke sfeer. De kinderen en jongeren wonen bij de gezinshuisouder(s) in huis en worden hiermee onderdeel van de gezinsstructuur en gezinscultuur. De vraag naar deze vorm van jeugdhulp groeit. Daarom organiseert Elker Jeugdhulp en onderwijs in samenwerking met de gemeente Westerkwartier een informatiebijeenkomst, bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in gezinshuizen, zoals aspirant (behandel)gezinshuisouders en verwijzers. Een gezin is niet standaard, daarom zoekt Elker gezinshuisouders in alle soorten en samenstellingen.

“Als gezinshuisouder is je doel om de kinderen en jongeren mee te laten doen in de gewone aspecten van het gezinsleven en de bescherming en geborgenheid te laten ervaren die een gezin biedt. Als gezinshuisouder werk je samen met het zorgteam rondom het kind. Vanuit Elker krijg je begeleiding en ondersteuning. En je hoeft echt geen afgestudeerd pedagoog te zijn, al is een achtergrond in de zorg bij één van de ouders wel nodig. Dat is meteen het verschil met pleegouders, zij hoeven geen achtergrond in de zorg te hebben. We gaan graag met iedereen in gesprek die geïnteresseerd is in het onderwerp gezinshuizen”, aldus gedragswetenschapper Rixt Adrichem van Elker.
Naast gezinshuizen bestaan er behandelgezinshuizen. Hier zijn de gezinshuisouders professionals met behandelervaring. Ook voor deze vorm van opvang zoekt Elker nieuwe gezinshuisouders. Behandelgezinshuizen bieden kortdurende behandeltrajecten. Meestal in intensieve samenwerking met andere partijen en het eigen netwerk van de jongeren of kinderen.

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 27 juni en op maandag 3 juli van 15.00-17.00 uur in het Gemeentehuis Leek, Tolberterstraat 66, 9351 BJ Leek.
Op deze bijeenkomsten zal één van de gezinshuisouders van het bestaande behandelgezinshuis aanwezig zijn om  te vertellen hoe het in de praktijk bij hen gaat en om vragen te beantwoorden.

Aanmelden kan (bij voorkeur minimaal een week voor de gewenste bijeenkomst) door een mail te sturen aan partnervan@elker.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken