woensdag, juli 24, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Scholen uit Noordenveld en Westerkwartier strijden tegen elektronisch afval

Deel op Facebook

Tien basisscholen uit Noordenveld en Westerkwartier doen van maandag 5 juni tot en met donderdag 29 juni mee met de E-waste Race Noordenveld en Westerkwartier 2023. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen verzamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!


Afval thuis laten ophalen

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen maandag 5 juni en donderdag 29 juni gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

U kunt helpen ook! Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een schoolreis naar Nemo in Amsterdam. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de koptelefoons van Repeat, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).


Deelnemende scholen

De scholen die in Noordenveld en Westerkwartier meedoen zijn: SLS de Binding, CBS van Panhuys, CBS de Borgstee, De Springplank, CBS de Windroos, CBS Rehoboth, OBS de Flint, OBS de Elsakker, BBS de Verwondering, OBS het Palet.

De E-waste Race Noordenveld en Westerkwartier 2023 is mogelijk gemaakt door Stichting OPEN, Weee Nederland, PreZero en wordt ondersteund door de gemeenten Noordenveld en Westerkwartier.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken