donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Stalker jaagt ex-vrouw schrik aan met brandbommen: half jaar cel

Deel op Facebook

Voor het belagen van zijn ex-vrouw in Leek door brandbommen bij haar woning neer te leggen, is een 46-jarige man uit Oldekerk veroordeeld tot een celstraf van een jaar. Een half jaar hiervan is voorwaardelijk.

De man werd 26 november door de politie opgepakt. De agenten zagen in Tolbert dat de man een brandbom naar een geparkeerde bestelbus gooide. De bus was van een oud-vriend van hem. Hij dacht dat zijn ex een relatie had aangeknoopt met deze man. De ex-vrouw deed ondertussen aangifte van brandbommen bij haar woning.

Brandgevaar bij de woonkamer

Eén molotov-cocktail lag onder haar auto en één onder het raam van haar woonkamer. Een buurvrouw waarschuwde haar voor brandgevaar. De man belaagde zijn ex-vrouw al een tijdje door met harde muziek in de auto bij haar woning te gaan staan. Ook gooide hij een dreigbrief in de bus.

De vrouw vertelde twee weken geleden tijdens de rechtszitting dat ze gebukt ging onder enorme angst en stress. De Oldekerker kampt al jaren met een depressieve stoornis. Dit verergerde doordat hij zijn medicatie niet innam. Zijn gedrag liep de spuigaten uit, vertelde de vrouw en ze vroeg in 2020 een scheiding aan.

Behandeling in een kliniek

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van 185 dagen, gelijk aan het voorarrest en een voorwaardelijke celstraf van een jaar. De rechter hield er meer rekening mee dat het strafbaar feit door de stoornis in verminderde mate kan worden aangerekend. De Oldekerker moet zo snel mogelijk worden behandeld in een kliniek.

De rechter legde de man ook een gebieds- en contactverbod op met het slachtoffer. Die gaan per direct in voor de duur van drie jaar.

Bron: Rtv Noord

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken