zaterdag, juni 22, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Tijdelijke huisvesting en nieuwbouwlocatie Lauwers College  

Deel op Facebook

Het schoolgebouw aan de Reitsema Burchtstraat is te klein voor de leerlingen van het Lauwers College. Daarom zoekt de gemeente Westerkwartier naar een nieuwe locatie. Op dit moment vindt er onderzoek plaats naar een locatie op het sportpark De Enk in Grijpskerk. Totdat een nieuw schoolgebouw klaar is, krijgen een deel van de leerlingen vanaf 4 september 2023 les in een aantal noodlokalen op het sportpark De Enk.  

Wethouder Bé Schollema: ‘We denken een mooie locatie voor een nieuw schoolgebouw voor het Lauwers College op het oog te hebben. Uit onderzoek moet blijken of het haalbaar is om daadwerkelijk hier te bouwen”.  

Andere tijdelijke leslocatie  

Het Lauwers College in Grijpskerk krijgt tijdelijke huisvesting op het Sportpark de Enk in Grijpskerk. Vanaf 4 september zal een deel van de leerlingen van de school les krijgen in acht noodlokalen. Deze komen op de parkeerplaats van sportpark De Enk te staan. De noodlokalen zijn ter vervanging van de tijdelijke huisvesting in Kerkplein 6. Het schoolgebouw aan het Kerkplein is verouderd en de intentie is om het pand op termijn te verkopen. De noodlokalen blijven staan totdat een nieuw schoolgebouw klaar is.  

Plaatsing noodlokalen  

Vrijdag 14 juli 2023 gaf de gemeente de vergunning af voor tijdelijke huisvesting van de school. Bouwbedrijf De Meeuw is gestart met de werkvoorbereiding. In week 30 (24 juli 2023) zullen de noodlokalen geplaatst worden. Hierdoor is de parkeerplaats van sportpark De Enk tijdelijk niet beschikbaar. Vanaf het nieuwe schooljaar zal de helft van de parkeerplaats beschikbaar zijn om te parkeren.  

Een nieuw schoolgebouw  

Het huidige schoolgebouw aan de Reitsema Burchtstraat is te klein geworden voor het aantal leerlingen van het Lauwers College. Het schoolgebouw kan niet meer uitgebreid worden op deze locatie. Daarom heeft de raad van gemeente Westerkwartier in 2022 budget beschikbaar gesteld voor een onderzoek naar een nieuwe locatie voor de school. Op sportpark De Enk in Grijpskerk is een geschikte locatie gevonden, maar vanwege een roekenpopulatie die daar zit, onderzoekt de gemeente of daar daadwerkelijk gebouwd kan worden. De verwachting is dat de nieuwe school op het sportveld tussen de Bokkediek en de fierljepvereniging zal komen te staan.  

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken